torstai 22. tammikuuta 2015

Viestejä ja vieraskirjoja

Pinterestiä selaillessani olen törmännyt erilasiin tapoihin jättää hääparille viesti myöhemmille hääpäiville luettavaksi. Ideana on siis, että vieraat kirjoittavat hääparille ajatuksia, terveisiä tai vaikkapa tulevaisuuden ennustuksia vuosien päähän. Mielestäni ihana idea! Näin pääsee palaamaan tulevina hääpäivinä sen tärkeän päivän ääreen ja lukemaan juhlavieraiden mietteitä ja ajatuksia :) Ja ehkä myös peilata mitkä ennustuksista ovat osuneet oikeaan ja mitkä taas puolestaan menneet täysin mönkään?


Yksi vaihtoehto olisi, että jokaisessa pöydässä olisi numeronsa mukainen vihko, joka edustaisi sitä vuosipäivää, mille viesti on tarkoitettu. Pöydässä olijat saisivat siis laittaa vihkon kiertämään ja kaikki kirjoittaisivat siihen viestinsä. Tässä vaihtoehdossa erityisen hyvää on se, että vihkot menevät pieneen tilaan säilytettäväksi ja koko pöytäseurueella olisi "yhteinen juttu." Toisaalta vaarana voi olla, että uteliaisuus vie voiton ja tulee kurkittua vihkoja jo ennakkoon... Huonona puolena näen myös sen, että muut voivat juhlan aikana lukea toisten kirjoittamia tekstejä, joka voi mahdollisesti johtaa siihen, että viestejä kaunistellaan :) 


Tämän ideana puolestaan on, että viesti sujautetaan pulloon ja pullon numero kertoo sen, mille hääpäivälle viesti on tarkoitettu. Kivan tästä ideasta tekee mielestäni se, että pulloja voi numeroida haluamansa määrän ja vuosien ei tarvitse olla perättäisiä. Ja myös se, että vieraat saavat itse päättää, mille hääpäivälle kirjoittavat viestinsä - tai sitten vaikka useammallekin! Pullojen säilytys vie toki hieman tilaa, mutta toisaalta en näe syytä, miksei pullot voisi olla esillä esimerkiksi kirjahyllyssä avaamiseensa asti. Erityisesti jos niiden ulkonäköön hieman panostaa! 


Kiva idea voisi olla myös vieraskirjan toteuttaminen "viesti pulloon" -periaatteella. Söpön näköinen olisi juhlapaikalla. Sitten taas toisaalta, viestit ei olisi yhdessä paikassa, vaan useammalla lapulla. Ehkä ne voisi liimata vieraskirjaan myöhemmin? Tai sitten vaan suoraan perinteinen vieraskirja käyttöön ja turhan työn välttely? En nimittäin itse usko, että kauheaa kasaa lappuja tulisi kaivettua häiden jälkeen usein esille, elleivät ne olisi jotenkin järkevästi selailtavissa. (En kyllä tiedä miten usein sitä vieraskirjaakaan tulee sitten luettua? )


Toki vieraskirjan voi toteuttaa monella muullakin luovalla tavalla perinteisen sijaan. Hauska idea olisi myös teettää palapeli hääparin kuvasta (voit tilata sellaisen esimerkiksi täältä) ja vieraat saisivat kirjoittaa terveisensä palapelin palojen taakse. Mutta miten sitten onnistuu valmiin palapelin ihailu ja viestien lukeminen? 


Onneksi markkinoilta löytyy toinen toistaan ihanampia perinteisiä vieraskirjoja! Kuvan puinen sopisi  tyyliltään erityisen hyvin ainakin meidän häihin :) Näiden pohdintojen perusteella tulevaisuudenviestit pulloihin ja perinteinen vieraskirja sen lisäksi, onpahan ainakin luettavaa vuosiksi eteenpäin ;) 

-Susanna-